Geluk na zelfmoord.
De Podcast

We identificeren ons zo dikwijls met wat we hebben meegemaakt of met wat we doen. Misschien ook wel met wat we hebben. Maar daarin vinden we nooit onze werkelijke waarde en beperken we onszelf en uiteindelijk ook ons leven. Want wat als je datgene dat jou definieert kwijtraakt? Wie ben je dan nog?
Bewustwording van je overtuigingen en die durven in vraag stellen is een eerste belangrijke stap op het pad naar geluk.
 
Heb je een vraag, of wil je dat we dieper ingaan op een specifiek thema in de podcast? Mail ons op: team@geluknazelfmoord.com.
 
Het Einde Is Nu is verkrijgbaar in elke boekhandel in België en Nederland of online.
 
Music: Daniel Kaede / To the Coast of Ceylon / www.epidemicsound.com
 
 

Vanuit Aniana’s verhaal verleggen we vanaf nu stap voor stap de focus naar jou, naar hoe jij antwoorden voor jezelf kan vinden en de weg naar jouw bevrijding kan inslaan. 

De eerste stap naar heling is bewustwording. Wakker worden in jezelf, inzicht krijgen over wat je gevangen houdt, wat je leven stuurt en hoe alles wat je doet meestal het gevolg is van vroegere pijn die je in je verleden niet kon toelaten. 

Heb je een vraag, of wil je dat we dieper ingaan op een specifiek thema in de podcast? Mail ons op: team@geluknazelfmoord.com.

Het Einde Is Nu is verkrijgbaar in elke boekhandel in België en Nederland of online.
 
Music: Daniel Kaede / The Green Mountains / www.epidemicsound.com
 
Vandaag vertelt Aniana hoe een trauma de controle neemt over je hele leven, en hoeveel onbegrip er in de buitenwereld bestaat over hoe sterk die invloed wel is.
 
Wie het heeft meegemaakt zal onmiddellijk meevoelen met haar, wie ervan gespaard is gebleven zal ontdekken hoe groot het verschil is met wat je een ‘normaal’ leven kan noemen, een inzicht dat zal toelaten met meer begrip voor anderen door het leven te gaan.
 
Aniana geeft ons vandaag ook aan hoe zij zelf het anders zou aangepakt hebben met wat meer inzicht over wat haar overkwam. Deze ervaring delen is voor haar een uiterst goede reden om al haar energie in deze podcast te steken.
 
Wij gaan het dan hebben over zelfzorg, daar waar velen als natuurlijke reactie eerst de zorg voor anderen zullen hebben, ook Aniana. Ook hier zullen velen onder jullie zich herkennen in haar verhaal.
 
Hoe het gesprek vandaag eindigt ontdekken jullie wel, ik wil er alleen bij zeggen dat het voor haar en voor mij, na 7 jaar een uiterst mooi, diep rakend, en zalig bevrijdend moment is.
 
Music: Alfie-Jay Winters / Leave a Scar / www.epidemicsound.com
 
 
 
Elke week leest Aniana Taelman een hoofdstuk voor uit haar debuut Het Einde Is Nu, het eerste deel van haar autobiografische vierluik. Aniana vertelt over de impact van een zelfmoord van een geliefde en hoe ze bewust de keuze maakte om haar trauma te helen en het geluk opnieuw te omarmen.
 
In het tweede deel van elke episode gaat ze in een intiem, verdiepend gesprek met Luc Deflem, executive coach en tevens haar man. Samen schenken ze inspiratie vanuit hun levenservaringen aan al wie, na tegenslag, kracht zoekt om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen.
 
In deze episode gaan Aniana en Luc dieper in op wat trauma met een mens doet en waarom het – om te helen – belangrijk is om je bewust te worden van wat er in je leeft. Aniana vertelt hoe zij haar wervelwind aan emoties heeft aangepakt en hoe uitgestelde rouw het verwerkingsproces nog zoveel zwaarder maakt. Het belangrijkste in haar verhaal is echter dat zij erin geslaagd is zich van haar verleden los te maken, haar trauma te verwerken en van haar ervaring een positieve boodschap te maken voor al wie nood heeft aan inspiratie en steun.
 
Meer informatie over ons of onze missie, vind je op: www.geluknazelfmoord.com.
 
Heb je een vraag, of wil je dat we dieper ingaan op een specifiek thema in de podcast? Mail ons op: team@geluknazelfmoord.com.
 
Het Einde Is Nu is verkrijgbaar in elke boekhandel in België en Nederland of online.
 
Music: Line Neesgaard / Still Curiosity / www.epidemicsound.com
 
Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Belgische Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.com.
Zelfmoordpreventie Nederland: Chat of bel 113 of gratis op 0800-0113 of www.113.nl.

Geluk Na Zelfmoord, een podcast die inspireert om opnieuw het geluk te durven toelaten, zelfs na de zwaarste tegenslagen.

In deze podcast stelt Aniana Taelman haar volledige debuut gratis beschikbaar, elke week een nieuw hoofdstuk.

Nadien gaat ze in een intiem, verdiepend gesprek met Luc Deflem, executive coach en tevens haar man.
Samen schenken ze inspiratie vanuit hun levenservaringen aan al wie, door tegenslag, kracht zoekt om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen.

Heb je een vraag die je graag belicht zou zien in de podcast, mail ons dan op: team@geluknazelfmoord.com.

Kan je niet wachten om nu al het volledige boek te lezen? Klik hier:

 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.com. Nederland: 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of www.113.nl.